A.N.U.S.

American Nihilist Underground Society

ANUS.COM: American Nihilist Underground Society (A.N.U.S.) at www.anus.com
RSS feed of ANUS.com opinions and news Mailing list:
Search anus.com:

Ako sa stať svojimi rodičmi

Všetci vieme, čo robí našich rodičov takých charakteristických. Rodičia sú totiž podstatne viac ubití životom ako ich deti, pretože zažili viac frustrácie a vďaka tomu už mnoho ciest vo svojom živote nadobro odpísali. Všetci poznáme ich porekadlá a rady. Nebojuj s tým a nechaj sa unášať prúdom. Alebo inými slovami neodporuj, poddaj sa, zmier sa s tým, tak to proste chodí a ty to nezmeníš. Z tohto dôvodu sa mnoho ľudí háda so svojimi rodičmi, zo strachu, aby sa aj oni nestali "konformistami" ako oni.

Naši rodičia sú, viac než čokoľvek iné, praktickí. Zobrali si v živote niekoľko vecí za svoje a položili si ich stranou, zatiaľ čo všetko ostatné odpísali, pretože intuitívne vycítili, (ak boli dostatočne múdri) že pojmy ako demokracia, slobodné podnikanie atď. sú len zástierkou pre prebiehajúcu kleptokraciu obrovských rozmerov. Nemajú už čas na ideály, lebo sú z vlastnej skúsenosti presvedčení, že nakoniec sa aj tak každý ideál opäť zvrhne a všetko bude znovu po starom. Vy sa tomuto môžete vyhnúť, ak chcete, ale vyžaduje si to, aby ste uvažovali za hranicami toho, čo sa za ideál bežne akceptuje.

V šesťdesiatych rokoch minulého storočia sa stať svojimi rodičmi znamenalo byť konzervatívny. Ak by vašimi jedinými hodnotami bolo zarábať peniaze a chodiť v nedeľu do kostola, stali by ste sa svojimi rodičmi čo nevidieť. V tom čase bol totiž konzervativizmus útočiskom oviec, bolo to totižto najbezpečnejšie zázemie. Teraz však ovce našli ešte bezpečnejšiu ideológiu a tou je liberalizmus vo všetkých svojich krycích podobách, vrátane toho, čo si dnes ľudia predstavujú pod pojmom "konzervativizmus".

Jadrom liberalizmu je triedny boj, alebo inými slovami túžba pozdvihnúť z biedy tých, ktorí sú utláčaní a chudobní a dosiahnuť tak sociálnu rovnosť. Liberálne ideológie (od komunizmu, cez demokratické strany a anarchistov, až po tých čo sa považujú za "zelených") svorne vedú tento svoj útok proti triednej spoločnosti. Ich fundamentálnou ideou je, že ak každého urobia šťastným, násilie a vojny prestanú existovať a keď nebudú vojny, nebudeme ani my osobne ohrození. A tam sa myslenie liberálov končí. Nezamýšľajú sa nad tým, čo by život robilo zmysluplným, alebo ako urobiť život v spoločnosti pozitívnym. Ale je to perfektná ideológia pre tých, ktorí chcú dobre vychádzať s ľuďmi.

Zamyslite sa nad tým. Keď narazíte na ľudí, ktorí pracujú na vašom dome, na vandrákov na ulici, či na utláčaných pacientov s AIDS, môžete im takto povedať, že ste na ich strane. Veríte, že všetci by mali mať to čo vy, a na dôkaz toho im venujete malý darček, alebo pár drobných, na čo ich opäť pošlete, aby si išli po svojom. Je to kombinácia pacifizmu (alebo odmietanie boja za správnu vec, pretože niekto by si mohol ublížiť) a ľútosti. Alebo je to spôsob, ktorým dosahujete, aby tí druhí vyzerali ako slabosi, (tým že ich obdarúvate) čím upevňujete svoju rolu mocného darcu a ich úlohu slabého príjemcu. Nech je dôvod akýkoľvek, liberalizmus odmieta tvrdiť, že niektoré idei sú hodnejšie toho, aby sme za ne bojovali ako druhé a tiež odmieta uznať, že nie všetci ľudia sú si rovní svojimi schopnosťami, a preto je veľmi populárnym, dokonca aj keď je zamaskovaný v koži konzervativizmu v štýle Georga Busha či Ronalda Reagana.

Pamätajme však na staré porekadlo: cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami. Liberalizmus (ako tento dobrý úmysel) vytvára v našej spoločnosti zmätok, a to tak, že namiesto toho, aby si dal námahu s tým čo spoločnosť povznáša a pomáha jej rásť (jej excelentní jedinci), radšej plytvá svojou energiou na tých, ktorí nikam nesmerujú a tým, že odstraňuje akýkoľvek vonkajší tlak na ich osobu, im pomáha dostať sa zo stavu opakovaného zlyhania. Keďže liberalizmus je jedným z tých presvedčení, ktoré sa skladajú z morálnych/ideologických návrhov, namiesto toho aby sa prispôsobili realite, uvrhuje tak všetkých zúčastnených do akéhosi fantastického sveta, kde môžu snívať o tom, akí sú dobrí a ako pomáhajú chudobným a slabým, namiesto toho, na čo by sa naozaj mali sústrediť, že spoločnosť ako celok ide dolu záchodovou misou. Nikoho však nikdy nezosadili preto, že prijal liberálnu myšlienku, pretože pokiaľ ju neopečiatkujete príslušnosťou k určitej strane (červenou hviezdou), sú jej základné koncepcie považované za spoločensky neškodné. "Samozrejme, akceptujem každého človeka ako svojho brata a sestru."

Liberalizmus sa v skutočnosti nelíši od konzervatívneho kresťanstva, ktorý bol základom konzervativizmu v päťdesiatych rokoch minulého storočia. Vtedy sme bojovali proti Sovietom, pretože oni nemali "slobodu" a tak iba to čo sme robili my bolo morálne správne. Teraz bojujeme proti "rasistom" z tých istých dôvodov, bez toho aby sme rozmýšľali nad tým, že táto vojna je možno nekonečná. Ale dovoľte mi, aby som sa s vami podelil o jedno tajomstvo: či už to nazývate kresťanstvom, alebo liberalizmom, alebo pluralizmom, alebo humanizmom, najjednoduchšou cestou stať sa ubitým a pokorným robotom akým sú aj vaši rodičia, je práve prijať tieto myšlienky. Zo všetkých presvedčení, ktoré si dnes môžete vybrať za svoje, drvivá väčšina z nich pochádza práve z liberalizmu a preto sú prakticky všetky rovnaké.

Buďte hippie alebo republikán, anarchista alebo zelený, libertarián či komunista. Vôbec na tom nezáleží. Stále tým zastávate rovnaký skrachovaný myšlienkový systém, ktorý pochádza zo židovskej myšlienky, že morálka by mala chrániť jednotlivca za každú cenu a vyhýbať sa prinášaniu obetí, čo dramaticky kontrastuje z indoárijským ideálom, že ideály by mali byt udržané za každú cenu, pretože tvoria základ štruktúry našich životov. Bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíte rebelovať s vašimi plagátmi Che Guevaru na stenách a emo hudbou v CD prehrávačoch, stále hráte len tú starú ošúchanú drámu, ktorá strhla ku dnu každú veľkú civilizáciu, a tou je postupné vzďaľovanie sa od reality a ústup k individualizmu.

Tento druh zmýšľania robí život týchto ubitých ľudí ľahšími. Nemôžete mať žiadne vyhranené názory, lebo to by mohlo niekoho urážať a tým by ste boli nielen neliberálny, ale nebolo by to dobré ani pre biznis. Nemôžete túžiť po žiadnej zmene, mimo tej mytologickej beštie známej ako váš "osobný život" pretože by si to mohlo odporovať s túžbami niekoho iného - bez ohľadu na to, aké šialené by boli - čím by ste spáchali prečin a vyradili sa z biznisu. A nakoniec, nemohli by ste ani len naznačiť, že to ako robíme veci teraz - prostredníctvom liberalizmu - je chybou, pretože tento spôsob je očividne "dobrý" a navyše spoločensky uznávaný. Udržte si tieto myšlienky v hlave a čoskoro to nebude stáť za to, aby ste za to bojovali a tak sa necháte unášať prúdom. Stanete sa svojimi rodičmi.

Our gratitude to the "Slovakian Active Nihilists" for this translation.